AKTA KAWASAN LARANGAN DAN TEMPAT LARANGAN 1959 PDF

and Places Act [4] and Black Book [5], agency‟s Security .. [4] “Akta Kawasan Larangan dan Tempat Larangan ,” CGSO: Akta. Penyimpanan barangan mudah terbakar dan barangan berbahaya .. Akta Kawasan Larangan dan Tempat Larangan [Akta ]; dan. Akta Kawasan dan Tempat Larangan Pelabuhan Samalaju telah diisytiharkan sebagai kawasan larangan dan tempat larangan di bawah Akta Kawasan.

Author: Dumi Molmaran
Country: Cape Verde
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 8 November 2008
Pages: 103
PDF File Size: 2.54 Mb
ePub File Size: 4.7 Mb
ISBN: 926-5-80010-443-5
Downloads: 18750
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Daikus

Galeri Ruang pameran koleksi hadiah, anugerah dan cenderahati yang diterima oleh Perdana Menteri daripada Pembesar-pembesar luar dan dalam negara.

Bintulu Port Holdings Berhad | Protected Areas and Protected Places

Dewan Jamuan Khas Dewan ini terletak berhadapan dengan Bilik Tetamu Khas dan digunakan untuk majlis jamuan rasmi Ketua-ketua negara, Ketua-ketua kerajaan dan Pembesar-pembesar luar dan dalam negara. Kompleks Seri Perdana merupakan kediaman rasmi Perdana Menteri Malaysia dan tempat menyambut serta meraikan majlis-majlis bersama Ketua-ketua negara, Ketua-ketua Kerajaan, Pembesar-pembesar negeri dan orang ramai.

Pelawat tidak dibenarkan membawa masuk apa jua binatang peliharaan ke dalam kawasan Kompleks. Terletak di Persiaran Seri Perdana, Presint 10 Putrajaya, kompleks ini mencerminkan keunggulan seni bina, landskap dan reka bentuk yang menggabungkan warisan sejagat reka bentuk Melayu, Islam dan Eropah.

  FUGA DISOCIATIVA PDF

Pelawat juga tidak dibenarkan merayau-rayau ke kawasan yang tidak dibenarkan dan pelawat-pelawat akan mengikuti laluan yang dibenarkan sahaja dan diawasi anggota keselamatan. Selaras dengan prinsip Seri Perdana sebagai kepunyaan rakyat, bahagian-bahagian tertentu Seri Perdana iaitu Blok Protokol dan Blok Bankuet dibuka kepada orang ramai.

Semua pelawat adalah bertanggungjawab terhadap keselamatan diri dan barang-barang sendiri semasa berada di dalam kawasan Kompleks. Pelawat dikehendaki sentiasa mematuhi setiap arahan yang dikeluarkan oleh Pihak Berkuasa dari masa ke semasa. Semua pelawat perlu memakai pakaian yang sopan tidak dibenarkan berseluar pendek, berselipar dan pakaian yang terdedah.

Seri Perdana dibina padadi atas tapak seluas Kenderaan perlu ditempatkan larngan parkir luar kawasan Kompleks yang telah disediakan, kecuali dengan kebenaran khas Pengurusan Seri Perdana. Selain itu, ianya juga digunakan untuk perbincangan tertutup dengan Ketua-ketua negara dan Ketua-ketua kerajaan.

Akta Kawasan Larangan dan Tempat Larangan 1959 (Disemak – 1983)

Semua pelawat tidak dibenarkan membawa sebarang beg ke dalam Kompleks. Dewan Bankuet Dewan ini digunakan untuk meraikan tetamu negara dan mampu memuatkan hingga orang tetamu.

  BIRELI LAGRENE GUITAR PROJECT EN PDF

Semua pelawat tidak dibenarkan membawa sebarang makanan, minuman atau merokok di dalam kawasan Kompleks. Laarangan gambar di kawasan atau dalam bangunan di Kompleks Kediaman Rasmi Perdana Menteri Seri Perdana adalah tidak dibenarkan kepada semua pelawat berkumpulan atau individu kecuali tempat yang dikhaskan sahaja dengan pengambilan gambar hanya kepada jurugambar yang dilantik oleh pihak Pengurusan Kompleks Kediaman Rasmi Perdana Menteri Seri Perdana sahaja.

Sebarang penggambaran di dalam Kompleks Seri Perdana adalah tidak dibenarkan. Bagi keselesaan para pelawat, prosedur keselamatan Kompleks Seri Perdana perlu dipatuhi setiap masa.

Semua pelawat adalah tidak dibenarkan membawa apa-apa bentuk kamera atau telefon berkamera ke dalam kawasan Kompleks.

Dilarang membawa sebarang senjata yang merbahaya masuk ke dalam kawasan Kompleks dan jika senjata dibawa, ia perlu diisytiharkan dan disimpan di Balai Kawalan Utama. Dewan ini mampu memuatkan seramai 60 orang tetamu. PM bersama Ketua-ketua Kaum Sarawak.